Mission Mom – pre-natal training and pregnancy gymnastics school

Dear future Moms, if you chose to follow nature and you are convinced that normal birth is best for you and your baby, then my unique, all-paced pre-natal training courses will help you make your choice.

Графика на тримесечията

Тук можете да проследите развитието на вашето бебе в различните седмици от бременноста.

 • 4

  4 гестационна седмица

  Ембрионът е с дължина 4-5 мм.
  В края на седмицата ще забележите, че очакваният месечен цикъл не започва.Големи количества ЧХГ /хормона на бременността/ започват да се синтезират. Това става около 8-10 ден от зачеването. От 20 ден от развитието на ембриончето се появява сърдечната тръба. Няма още формата на сърце , но е жива – тупти, първите сърдечни пулсации.

  Прочети повече...
 • 7

  7 гестационна седмица

  Tеглото на ембриона е вече 1 грам, дължина 11мм. Главния мозък нараства с фантастична скорост 100 000 клетки в минута!! Ще ви се направи първия ултразвуков преглед, на който ще се видят сърдечни пулсации 100-190 удара в минута. Ще имате и първата снимка за фото албума.

  Прочети повече...
 • 9

  9 гестационна седмица

  Плода е 10 грама и дълъг 40мм. Оразмерява се с гроздово зърно. Има 90% от структурите на възрастния индивид, макар и в първична форма.Може да се види как смуче палец, протяга се, рецепторите на крайниците реагират на допир. Много подвижно е. Количеството на циркулираща ДНК на фетуса в кръвта на майката е достатъчна, за да се направи първия неинвазивен пренатален тест- Биохимичен скрининг.

  Прочети повече...

1во Тримесечие

0.4кг - 2.0кг
 • 13

  13 гестационна седмица

  Дължина на плода 10см. Всички органи и системи са формирани, плода ще расте и развива бързо.Все още няма подкожна мазнина. В Мозъка ежеминутно се сформират 250 000 неврона. Проявени са половите различия. Има огнища на вкостяване. Пъва коса и нокти.Формират се зародишите на 20-те млечни зъбки. Започва нов ембрионален период.

  Прочети повече...
 • 18

  18 гестационна седмица

  Тежи около 100 грама. С всеки изминат ден , бебето ви става все по- голямо, красиво и умно! Започва натрупването на подкожна мазнина, развиват се потните жлези.Прави гримаси и активно се движи. Около 20 г.с. ще усетите и първото му движение. Не се притеснявайте , ако не го усещате често, а от време на време.

  Прочети повече...
 • 22

  22 гестационна седмица

  Тежи 500 грама. У вас живее един малък гимнастик. От 21 до 25 г.с главното мозъче се увеличава 5 пъти. Пълния набор нервни клетки вече е събран. Започва диференциацията и изграждането на многобройни връзки между невроните, които са индивидуални и формират неговата личност и адаптивност.

  Прочети повече...

2ро Тримесечие

2.0кг - 8.0кг
 • 27

  27 гестационна седмица

  Тежи 1 кг ; 34см дължина. Активно се развива и укрепва костната система. Ще усещата често как бебето хълца. Зениците реагират на светлина, има и сълзи. Развива се обонянието. Едно ново усещане, което ще се развива през целия му живот.Първи признаци на железен дифицит.

  Прочети повече...
 • 31

  31 гестационна седмица

  1600 гр. 40 см. Бебето става все по- силно и активно.Реагира на вкус, звук и светлина. В белия дроб се оформят алвеолите, онези въздухоносни мехурчета, които ще направят възможно дишането при раждане и ще продължават да се развиват до 8-та му година. Сега се образува и сърфактанта. Състои се основно от мазнини, които поддържат алвеолите разгънати.

  Прочети повече...
 • 36

  36 гестационна седмица

  Тегло 2600гр; 47см. Бебето ви става все по- сладко и пухкаво! Започва да се готви за срещата си с вас! Трупа усилено мазнини, така важни за следродилната му адаптация. Честотата и силата на движенията рязко намаляват, поради ограниченото му пространство.Бебето отделя урина по 30 мл/час.

  Прочети повече...
  40-та гестационна седмица
*units in weeks

3то Тримесечие

8.0кг - 13.6кг

No Comments

Comments are closed.