Гимнастика за бременни

Гимнастиката която водя е не само физическо занимание, а целенасочено занятие, с което ви приближавам към естественото раждане стъпка по стъпка. Представете си пътя до раждането като един маратон, който трябва да се извърви. Целта ми е накрая да сте така подготвени, че дори да нямате нужда от курса ‘‘Искам да родя естествено“. Повечето неща ще сме ги казали, упражнили и затвърдили още тук. За да се случи това, упражненията е добре да станат неотлъчна част от ежедневието ви. Два пъти седмично да се затвъждават в залата, а  вкъщи всеки ден по 15-20 минутки плюс масажа на краката /вечер пред телевизора/  са достатъчни, за да се чувствате подготвени, уверени, стегнати, красиви и без отоци.

Какво правим в залата: За да започнем тренировката с усмивка, стартираме с 5 минутен танц, отпуснали се  в ритъма на салса, самба или започваме с лека кардио диско разходка.Овладяваме техниките на дишане и позициите на тялото използвани през периода на разкритие на маточната шийка и напъните , самомасаж на ходилата, краката и ръцете, упражнения за гъвкав гръб, равновесие и координация, упражнения за увеличаване притока на кръв, разширение и гъвкавост на тазовите кости, упражнения за стягане на гръдните мускули и работим с всички останали части на тялото. Подробно обяснявам как се изпълнява всяко движение и какво точно постигаме с него.Често включвам визуализация, много ценно умение в полза на раждането. Развиваме дишането и увеличаваме капацитета на белите добове с всяко упражнение. И всичко това на фона на много приятна музика, която допълнително ни мотивира. Завършваме с 15  минутна релаксация, през която се наслаждаваме на отпускането, визуализираме, учим се  да общуваме с бебенцето, като му даряваме най- хубавото от себе си. Имаме и своята минутка слушане на красива поезия, наслада за душата.
Запомнете: Упражненията е добре да се провеждат преди хранене на чист въздух или добре проветрена стая. В залата играем на отворен прозорец.

                                             Седмичен график

  • Четвъртък от 15.00 – 16.20 часа  
  • Неделя  от 13.00 – 14.20 часа в студио Yoga Vibe South, запазете място тук:   https://bit.ly/2CML6dk 

Водеща и авторка на комплекса- акушерка Анелия Стойчева

телефон за директна връзка с мен: 0887  293 303

* Специално предложение: всички Мами, които посещават този курс, ползват 20% отстъпка от цената на курс “Искам да родя естествено”

No Comments

Comments are closed.