Гимнастика за бременни

Гимнастиката която водя е не само физическо занимание, а целенасочено занятие, с което ви приближавам към естественото раждане стъпка по стъпка. Представете си пътя до раждането като един маратон, който трябва да се извърви. Целта ми е накрая да сте така подготвени, че дори да нямате нужда от курса ‘‘Искам да родя естествено“. Повечето неща ще сме ги казали, упражнили и затвърдили още тук. За да се случи това, упражненията е добре да станат неотлъчна част от ежедневието ви. Два пъти седмично да се затвъждават в залата, а  вкъщи всеки ден по 15-20 минутки плюс масажа на краката /вечер пред телевизора/  са достатъчни, за да се чувствате подготвени, уверени, стегнати, красиви и без отоци.

Какво правим в залата: овладяваме техниките на дишане и позициите на тялото използвани през периода на разкритие на маточната шийка и напъните , самомасаж на ходилата, краката и ръцете, упражнения за гъвкав гръб, равновесие и координация, упражнения за увеличаване притока на кръв и разширение на тазовите кости, упражнения за стягане на гръдните мускули и работим с всички останали части на тялото. Подробно обяснявам как се изпълнява всяко движение и какво точно постигаме с него. Развиваме дишането и увеличаваме капацитета на белите добове с всяко упражнение. Завършваме с 15  минутна релаксация, през която се наслаждаваме на отпускането, визуализираме, учим се  да общуваме с бебенцето, като му даряваме най- хубавото от себе си. И всичко това на фона на много приятна музика, която допълнително ни мотивира. И за да ни е още по-усмихнато танцуваме, отпуснали се  в ритъма на салса и самба или започваме с лека кардио рок разходка.
Запомнете: Упражненията е добре да се провеждат преди хранене на чист въздух или добре проветрена стая. В залата играем на отворен прозорец.

                                             Седмичен график

  • Понеделник от 10.30 – 11.50 часа в Yoga Vibe Gurko,  запазете място тук: https://bit.ly/2S1ZzJu
  • Четвъртък от 15.00 – 16.20 часа   и неделя 13.00 – 14.20 часа в студио Yoga Vibe South, запазете място тук:   https://bit.ly/2CML6dk 

Водеща и авторка на комплекса- акушерка Анелия Стойчева

телефон за директна връзка с мен: 0887  293 303

* Специално предложение: всички Мами, които посещават този курс, ползват 20% отстъпка от цената на курс “Искам да родя естествено”

No Comments

Comments are closed.